Sikeresen bedobta a terméket a kosárba!

Kosár megtekintése

Levéltetvek

Az egyik legbosszantóbb és legáltalánosabb növényi kártevő a levéltetű. Ezek az eltérő színű (fehér-bolyhos, levélzöld színű, sárga vagy épp fekete) rovarok mind a növények nedvét szívják, többnyire a levél fonákján és a még nem fás szárakon, levélnyeleken.
Nem csak a kültéri, de szobanövényeken sem ritkák. A fertőzött levelek eltorzulnak, pöndörödnek, időnként elszíneződnek. A tetvek főleg a legzsengébb, hajtáscsúcs környéki részeket támadják. Ráadásul, ha önmagukban nem okoznának elég kárt, időnként fertőzéseket, pl. vírusokat is hordoznak növényről-növényre vándorolva. 
Ha sok levéltetű jelenik meg egy növényen, vagy már hosszú ideje jelen vannak, már nagyon nehéz ellenük védekezni. Akkor igazán hatékony permetezni ellenük (bár mindig érdemes menteni a menthetőt), amikor a kártevők még éppen csak megjelentek. Ezt a legkorábban színcsapdával tudjuk ellenőrizni. A lomb közé akasztott, ragacsos, sárga lapokon a megjelenő levéltetvek nagyon hamar megtalálhatók.
Permetezni a Vektafid A, Nevikén Extra, szerekkel lehet, de hatásos a Biosol Káliszappan is.
Ha nem akasztunk ki sárga lapokat, akkor a legjobb jelző növények a gyöngyvessző, labdarózsa, kerti mályva. Ezen növények hajtáscsúcsait vizsgálva rögtön megtaláljuk a levéltetveket és kártételüket.