Sikeresen bedobta a terméket a kosárba!

Kosár megtekintése

Nő, mint a dudva

A régi mondás ma is igaz: nő, mint a dudva, vagy mai szóhasználattal gyom. A kertbarátnak úgy tűnhet, hogy a különböző gyomok, a gaz valahogy mindig életképesebb, gyorsabban fejlődik, mint a haszonnövények, ami nagyjából igaz is. Különösen feltűnő ez májustól, amikor szinte berobban a természet, és vele együtt a gaz is mindenütt felüti a fejét. Érdemes minél hamarabb, ha tehetjük, akár hetente többször kikapálni, mert ha ezek a növények elszórják a magvaikat, a folyamat nagyon könnyen kicsúszhat az ellenőrzésünk alól.
Most érdemes kijuttatni a gyümölcsfákra a megfelelő lombtrágyákat. Figyeljünk arra, hogy van, amelyiket közvetlenül virágzás után, míg más anyagokat a termések megjelenése után kell permetezni. A szükséges teendőkről a CoraxBio Gyümölcs BOX-ok tájékoztatófüzetei részletes útmutatót adnak. Továbbra is ápolni kell a gyepet, kiültethetők a dáliák.
Az elvirágzott tavaszi bokrokat – orgona, aranyeső (vagy aranyvessző, ki hogy ismeri), szilvarózsa, stb. alaposan metsszük vissza, hogy jövőre még több virágot hozzanak.
A zöldségágyásnak is szüksége van a tápanyagokra a szép eredményhez. A CoraxBio Zöldség BOX-ban minden megtalálható a szakértelemtől a megfelelő anyagokig, csak ne felejtsük el alkalmazni!
Ha egy-egy területen már unjuk, hogy állandóan csak gazolni, gyomlálni kell, teríthetünk a talajra agrofóliát, amelyen csak a haszonnövénynek hagyunk ki lyukat, de a lefóliázott ágyás – bár egyszerűbb kezelni – nem mindenkinek tetszik.