Sikeresen bedobta a terméket a kosárba!

Kosár megtekintése

TUDÁSTÁR

Nem talál megoldást problémájára? Kérdése van? Írjon nekünk!

Ebben a rovatunkban az ismert és gyakori növénybetegségek, kártevők jellemzőit, tüneteit és az ellenük bevethető védekezést mutatjuk be, hogy azok a kiskerttulajdonosok is tájékozódhassanak a lehetőségekről, akik maguktól nem tudják azonosítani a tüneteket. Itt sem tudunk minden betegségre kitérni, de folyamatosan bővítjük az elérhető információk körét.

Ugyanakkor az itt olvasható tanácsok csak iránymutatók, mert egy-egy tünetet (rothadás, száradás, foltok, elszíneződés, stb.) többféle betegség, vagy kártevő is okozhat, és időnként tapasztalt szakember kell annak megítéléséhez, hogy melyik károsítja az adott növényt.

A régi mondás ma is igaz: nő, mint a dudva, vagy mai szóhasználattal gyom. A kertbarátnak úgy tűnhet, hogy a különböző gyomok, a gaz valahogy mindig életképesebb, gyorsabban fejlődik, mint a haszonnövények, ami nagyjából igaz is. Különösen feltűnő ez májustól, amikor szi

A tulipán az egyik kedvenc dísznövény, ami nem csak a magyar népi motívumok közé, de a közgondolkodásba is mélyen beépült. Sokan ősi magyar virágnak tartják, pedig a Közel-Keletről jutott el hozzánk, török közvetítéssel, és nálunk csak a 17. században kezdett elterjedni

Az egyik legbosszantóbb és legáltalánosabb növényi kártevő a levéltetű. Ezek az eltérő színű (fehér-bolyhos, levélzöld színű, sárga vagy épp fekete) rovarok mind a növények nedvét szívják, többnyire a levél fonákján és a még nem fás szárakon, levélnyeleken.